GYORS MENÜK

MEGVÁLTOZOTT
A SZÁMLÁZÁS!


Az NHKV Zrt. kizárólagosan fenntartja a hulladékszállítás számlázási jogát. Ebből adódóan a jogszabályi változások miatt 2016. április 1. után a Városgondnok nem állíthat ki számlát a lakosság felé, kizárólag az NHKV Zrt.

Kérjük a lakosságot, hogy sem az ügyfélszolgálaton, sem banki átutalással ne küldjenek pénzt a Városgondnok számlájára, mert a továbbiakban nincs mód a beérkezett befizetések kezelésére a Városgondnoknál.

A számlázással kapcsolatban kizárólag az NHKV Zrt. ügyfélszolgálata tud felvilágosítást adni az alábbi elérhetőségeken:

Levelezési cím:
NHKV Zrt. 1255 Budapest, Pf. 15
Telefon: +36 (1) 999 6464
E-mail: ugyfelszolgalat@nhkv.hu
Web: www.nhkv.hu

LAKOSSÁGI HULLADÉKUDVAROK ELÉRHETŐSÉGEI


A lomtalanításon nem leadható hulladékokat a hulladékudvarokba tudják vinni. Érdeklődni az alábbi linkeken tudnak hulladékudvarok felől:

KOMPOSZTÁLJON ÖN IS!

Egyre több kertben forgatják vissza a keletkező zöldhulladékot és a háztartásban keletkező szerves hulladékok nagy részét. Ha Ön a komposztálás mellett dönt, duplán óvja környezetét és a pénztárcáját is:

  1. Kevesebb hasznosítható hulladék köt ki a szeméttelepeken, Ön pedig pénzt spórol a kevesebb hulladékmennyiség elszállíttatásával.
  2. Kertjének növényeit, virágait, földjét táplálja egy hatékony és környezetbarát megoldással, pénzt takarítva meg azzal, hogy kevesebbet kell költeni a szép növényzetért a műtrágyára.​

TOVÁBB►

AKTUÁLIS HÍREINK

Tájékoztatás


Tájékoztatjuk a  Tisztelt Lakosságot, a mellékelt levében foglaltak szerint körültekintően járjanak el. 


A képre kattintva kinagyítva tekintheti meg a levelet, vagy az alábbi gomb segítségével letöltheti vagy kinyomtathatja.

Lakossági tájékoztató a síkosságmentesítő munkálatokról

 

Tisztelt Vecsési Lakosok!

 

Pár gondolatot szeretnék megosztani Önökkel a téli időjárás miatti helyzetről. Köztudott, hogy Vecsésen a szilárd burkolatú utak száma évről évre növekszik, ezáltal a közlekedés minősége egyre javul. A szilárd burkolatú utak hossza megközelíti a 100 km-t. Télen a lehullott csapadék miatt ezek az utak síkossá válnak. Vecsésen a síkosságmentesítő munkálatokat a Fő út, a Telepi út és a Dózsa György út kivételével a Városgondnok Kft. végzi. 2 db konténeres autónk van, amit fel tudunk szerelvényezni hókotró, illetve sószóró berendezéssel. Az autók normál esetben konténeres hulladékot szállítanak és amennyiben esik a hó, átszereljük ezeket hókotró autóvá. Ezen kívül rendelkezünk egy kistraktorral, amivel a közintézmények parkolóit, a P+R parkolókat, illetve a kerékpárutakat tisztítjuk.


Az erőforrásokat, valamint a gépjármű vezetők teljesítő képességét, munkaidejét is figyelembe véve alakítottunk ki a járattervet, amit az autóknak hóesés esetén teljesíteni kell. Elsőbbséget élveznek a fő útvonalak, ahol a tömegközlekedési járművek is haladnak, valamint iskolák, óvodák egyéb közintézmények környéke. Ezután tudunk menni olyan utcákba, ahol sűrűbb a forgalom. A járattervet úgy alakítottuk ki, hogy senkinek ne kelljen sokat közlekedni olyan kis mellékutcákban, ahol nincs lekotorva a hó, tehát minimális út megtételével kijusson egy megtisztított útszakaszra.

 

Az utak sózásánál sok szempontot kell figyelembe venni. Elsődleges, hogy ha a hőmérséklet -5 Celsius fok alatt van akkor a sózás nem hatékony, mivel ilyen hőmérsékleten a só nem fejti ki megfelelően olvasztó hatását.

Fontos szempont a környezet aránytalan terhelésének elkerülése. Ha folyamatosan sózzuk az utakat, akkor ennek hatására kipusztulhatnak az út szélén telepített fák, egyéb növények.

Az autók korrózióját is nagyban elősegíti a sós latyak.

Gazdasági szempontból sem mindegy, hogy mennyi sót használunk.


Mindezt figyelembe véve szeretném megnyugtatni Önöket, hogy ott ahol szükséges mindenképpen sózunk, de feleslegesen nem károsítjuk a környezetet így ezeken a helyeken hókotrást alkalmazzuk. Visszatérő probléma, hogy az út szélén parkoló autók sokszor akadályozzák nem egyszer lehetetlenné teszik, hogy a széles hókotró megtisztítsa az útfelületet. Ha egy ilyen hosszú utcába bemegy a hókotró autó és a végén elakad a parkoló autók miatt, akkor tolathat vissza, ami rendkívül balesetveszélyes és időigényes, ezáltal később tud menni a többi utcába.


Összesítve: A Városgondnok Kft munkatársai mindent megtettek és ezután is megtesznek, hogy Önök biztonságosan eljussanak a munkahelyükre, illetve hazajussanak. Minden egyes útszakaszt képtelenség tökéletesen szárazra tisztítani. Az nem fordult még elő, hogy valaki a hóakadály miatt nem tudott a városban közlekedni. Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a téli időjárási körülmények között a megszokottnál is körültekintőbben vezessenek és ezekben a rendkívüli helyzetekben kérem szíves türelmüket a magam, és a Városgondnok Kft. valamennyi dolgozójának nevében.


Köszönettel,
Tuba Zoltán
ügyvezető igazgató

FONTOS KÖZLEMÉNY 

 

Ez úton értesítjük Vecsés lakosságát, hogy az NHKV Zrt. lehetővé teszi a szemétszállítással kapcsolatos díjtartozások kamatmentes, részletekben történő megfizetését. A további részletekért kérjük kattintson az alábbi gombra:

 

NHKV ZRT. RÉSZLETFIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ÜVEGGYŰJTŐ SZIGET VÁLTOZÁS 


Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Damjanich utcai üveggyűjtő sziget megszüntetésre került. Helyette egy új üveggyűjtő szigetet került kialakításra a Széchenyi u. 141. alatt, a Városgondnok telephelye előtti a parkolóban (Alcufer Kft. mellett).