Ingyenes komposztáló program a lakosságnak

KOMPOSZTÁLJON ÖN IS!

 

Egyre több kertben forgatják vissza a keletkező zöldhulladékot és a háztartásban keletkező szerves hulladékok nagy részét. Ha Ön a komposztálás mellett dönt, duplán óvja környezetét és a pénztárcáját is: 

  1. Kevesebb hasznosítható hulladék köt ki a szeméttelepeken, Ön pedig pénzt spórol a kevesebb hulladékmennyiség elszállíttatásával.
  2. Kertjének növényeit, virágait, földjét táplálja egy hatékony és környezetbarát megoldással, pénzt takarítva meg azzal, hogy kevesebbet kell költeni a szép növényzetért a műtrágyára.

A Városgondnok ingyenesen elérhető komposztáló edényzettel támogatja a komposztálást. Háztartásonként akár két edényzet is igényelhető. Ha Ön is szeretne kertjébe ingyenes komposztálóedényt, a bővebb információért keresse fel a Városgondnok ügyfélszolgálatát telefonon vagy személyesen!

 KEOP-1.1.1/C/13-2013-0024 számú Vecsési hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése című pályázat keretében 1.600 db 400 literes komposztáló edényt osztunk ki ingyenesen az Önök számára abból a célból, hogy jelentősen csökkenjen a lerakóra kerülő, komposztálható szerves anyagok (zöld javak) mennyisége.

 

A bejövő igények alapján döntünk a kiosztás feltételeiről. Figyelembe vesszük az igénylő esetében, hogy állandó vagy ideiglenes vecsési lakos, van-e szemétdíj tartozása, milyen az ingatlan típusa, mennyire felel meg a komposztálás feltételeinek. A kiosztást előre láthatólag július végétől kezdjük el.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak az igényeljen, aki vállalja, hogy:
 

  •  az edényt legalább 5 évig rendeltetésszerűen használja,
  • a keletkező zöld javakat komposztálja, nem a háztartási hulladékgyűjtőbe helyezi
  • a Városgondnok megbízottja és az EU-s pályázatok ellenőrei ellenőrizhetik a komposztáló edény használatát, a kuka tartalmát
  • ha a komposztáló edény megrongálódik, azt haladéktalanul jelzi a Városgondnok ügyfélszolgálatán.​

Minden kedves vecsési lakosnak ajánljuk a következő linket, akik a komposztáló edények műszaki paramétereire kíváncsiak, illetve szeretnének információhoz jutni a komposztálás menetével kapcsolatban:  www.komposztalo.com