Tájékoztató a veszélyes hulladékok díjmentes leadásáról

Veszélyes hulladékok a háztartásban

Mindennapi életünk során a  háztartásokban nagyon sok olyan anyagot használunk, melyek hulladékká válva ártalmasak a környezetre és az egészségre. Ezek az anyagok, illetve bomlástermékeik, göngyölegeik, lejárt vagy érvényes szavatosságú maradványaik körültekintő bánásmódot igényelnek: valamennyit külön kell gyűjteni és veszélyes hulladék átvevő helyre juttatni!

 

  • A használt sütőolaj és zsiradék  az egészségen túl a környezetre is károsító hatással lehet. A csatornahálózatba jutva növeli a szennyvíztisztítók terhelését, a vízfelszínen úszva meggátolja az oxigén bejutását. A talajba kerülve gátolja annak légáteresztő képességét és elpusztíthatja a talajflórát. A kommunális hulladékba helyezve nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókon.
  • Lakásfelújítások alkalmával elkerülhetetlen, hogy felhasználásra nem kerülő maradékok keletkezzenek festékekből, lakkból, hígítóból, ragasztó anyagokból stb. Ezeket sok esetben félre tesszük további javításokhoz, de idővel a fel nem használt, szavatosságát vesztett  maradék anyagok veszélyes hulladékká válnak.
  • Nincs olyan háztartás, amelyekben ne gyűlne idővel össze lejárt szavatosságú, vagy feleslegessé vált gyógyszer, tabletta, fecskendő. Ezeket a veszélyes hulladékokat kizárólag a gyógyszertárakban adhatják le, leadásuk díjmentes. Nagyon fontos, hogy gyógyszer, fecskendő, tű ne keveredjen a kommunális hulladék közé.
  • Egyre több elektronikai eszköz vesz körül bennünket. A feleslegessé váló elektronikai eszközök a lomtalanítások alkalmával leadhatóak, de érdemes figyelni a nagyobb elektronikai áruházak akcióit is, ahol sok esetben átveszik, a régi elektromos eszközöket (pl. hűtő vagy mosógép).
  • Az elhasználódott szárazelem is veszélyes hulladék. Ez a hulladék a háztartási szemétbe kerülve károsítja ,szennyezi környezetünket, vizeinket, erdőinket és az élővilágot. Éppen ezért fontos, hogy elkülönítetten zárt edényben gyűjtsünk. (Leadható a Vecsési Városgondnok ügyfélszolgálatán is.) 

 

Kérjük óvja Ön is környezetét! 

Tisztelt Ügyfeleink!

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. lehetőséget biztosít ügyfeleinek a házhoz menő lomtalanítás keretében be nem gyűjtött, veszélyes hulladékok díjmentes leadására!

Társaságunk telephelyén, a megjelölt időpontban az alábbi, háztartási mennyiségű veszélyes hulladékok adhatók le: 

✓  Festékek, lakkok (max. 10 db/ háztartás)
  Oldószer, hígítószer (max. 10 db/ háztartás)
  Veszélyes anyaggal szennyezett göngyölegek (flakon, doboz) (max. 10 db / háztartás)
  Fénycsövek, izzók
  Festékpatronok, tonerek
  Fáradt olaj és göngyölegei (max. 10 db/ háztartás)
✓  Növényvédő szerek (max. 10 db/ háztartás)
✓  Sütőolaj és göngyölegei 
✓  Szárazelem, akkumulátor (személygépjármű) 

Az alábbi veszélyes hulladékokat a Városgondnoknak nem áll módjában átvenni:

×   Ipari mennyiségű és jellegű veszélyes hulladékot
×   Nem beazonosítható vagy a felsorolásban nem szereplő veszélyes hulladékot, 
×   Elektronikai hulladékot  és gumiabroncsot,  mert ezeket a  hulladékokat  lakossági házhoz menő lomtalanítás keretein belül szállítjuk el. 
×   Építőanyag hulladékot (vakolatok, cement, ragasztó anyag egyéb porállagú építőanyag)

Amennyiben a veszélyes hulladék leadással kapcsolatban kérdései lennének, kérjük, hívja Ügyfélszolgálatunkat (Telefon: 06/29-350-563, E-mail: info@v-varosgondnok.hu) ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére. 

Kérjük, legyen partnerünk, támogassa céljainkat és tegyünk együtt környezetünk és Vecsés tisztaságáért!

Az Önök háztartásában összegyűlt veszélyes hulladékokat kizárólag a itt megjelölt időpontban és helyszínen, az ideiglenesen kialakított gyűjtőponton tudjuk díjmentesen átvenni azoktól a vecsési lakosoktól, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek, fizetik a hulladékszállítási díjat.


Időpont: 
2019. október 19. szombat
8-14 óra között

Helyszín:
Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.
Vecsés, Széchenyi út 141.