A házhoz menő lomtalanításról röviden

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a lomtalanításra történő regisztrációt minél előbb tegyék meg, mert a korábbi évek tapasztalata szerint az év elején nem használják ki a kapacitást, viszont év végén túl sok jelentkező van a férőhelyek számához képest. Érdemes a tavasz kezdetével már most lefoglalni előre a lomtalanítási időpontot.

Foglalja le időpontját mihamarabb ügyfélszolgálatunkon személyesen vagy telefonon, nyitvatartási időben!


A szolgáltatás február 1. és november 30. közötti időszakban igényelhető a következőkben felsorolt szombati napokra. A hatékony begyűjtés érdekében a város a szelektív hulladékgyűjtési körzeteknek megfelelően 4 részre kerül felosztásra (sárga, zöld, szürke és kék körzet). 

Így a szolgáltatás következők szerint igényelhető az ingatlanok elhelyezkedése alapján:


Sárga körzet  minden hónap 1. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)
Zöld körzet – minden hónap 2. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)
Szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)
Kék körzet – minden hónap 4. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)


Személyes vagy telefonon történő regisztráció során a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. munkatársai felveszik az ingatlantulajdonos adatait és időpontot egyeztetnek a szállításra, valamint regisztrálják az elszállítandó hulladék típusait, melyet egy regisztrációs lapra vezetnek fel. Ezt a regisztrációs lapot kell az ingatlantulajdonosnak igazolnia a szállításkor. A szállítás szombati napokon történik 7:30-16:30 óra közötti időszakban. A szolgáltatást minden aktív szerződéssel rendelkező és hulladékszállítási díjfizető ingatlantulajdonos, akinek nincs hulladékszállítási-díj hátraléka évente egy alkalommal díjmentesen igényelheti.


 Amennyiben a hulladékok mennyisége meghaladja a háztartási mennyiséget vagy a közterületre kihelyezett hulladékok közé megállapítható módon a fent felsorolt hulladék került, a dolgozó kötelessége a hulladékszállítást megtagadni!

 

A LOMTALANÍTÁSON NEM LEADHATÓ HULLADÉKOKAT A HULLADÉKUDVAROKBA TUDJÁK VINNI. 
Érdeklődni az alábbi linkeken tudnak hulladékudvarok felől:
Budapestiekről: www.hulladekudvar.hu/lakossagi-hulladekudvarok-adatbazisa
Vidékiekről: www.hulladekudvar.hu/telepuleslista